sâmbătă, 19 septembrie 2009

cover vs. cover

In general batalia cea mare se da intre piesa originala si coverul ei aparut dupa cativa ani (probabil de o formatie necunoscuta sau un one-hit-band), si cu toate astea m-am gandit sa pornesc un turnir intre coveruri, asta pentru faptul ca nu m-am putut hotari care din cele 3 coveruri ale piesei Africa [Toto] e mai bun (sigur, sunt mult mai multe coveruri dupa aceasta piesa, doar ca mie mi s-au parut cele mai reusite, urmatoarele 3). Am sa deschid un poll mai jos, sa vedem cine castiga.









Si ca sa nu ziceti ca nu ma gandesc deloc la piesa originala, am s-o postez, la final.

4 comentarii:

Mekone spunea...

Varianta originală mie îmi crează anumite sentimente, pe care le-am regăsit în interpretarea Perpetuum Jazzile. Tot respectul pentru munca, inventivitatea, talentul și ... gustul în alegerea muzicii la ceilalți, dar Perpetuum Jazzile a surprins mai bine ”suflul” originalului ...
Teodora, de unde până unde ai ajuns tu la Toto?????

Tea spunea...

Toto - Africa e o melodie pe care am auzit-o prima data cand eram mica mica pe MTV si mi s-a parut draguta, s-a prafuit intre timp pentru ca am cam uitat de ea...dar am "suflat" praful de ea atunci cand l-am descoperit pe Andy McKee cu aceasta piesa si mi s-a facut iar drag de ea.
Andy McKee vine cu talentul, Perpetuum Jazzile sunt spectaculosi, iar Jimmie Inch canta corect.

PS: dar de ce ai intrebat de Toto si de faptul ca ascult?

Mekone spunea...

Din cauza vârstei tale ... n-am auzit de prea mulți ascultători de Toto de vârsta ta. Prăfuită, neprăfuită, uite că piesa asta învinge timpul!!!!
Mie îmi place ce cânți și m-a surprins plăcut că ai și astfel de gusturi muzicale ... bilă albă de la mine!!!!!

Tea spunea...

Multumax!
Nu conteaza varsta cand vine vorba de muzica, mai ales cultura muzicala.