duminică, 21 septembrie 2008

Festivalurile toamnei


A venit, a venit toamna... cu vreme frumoasa (mai putin), cu vreme urata (din greu) dar si cu alte bunatati. Pe stradutele inguste din oras, se simte un parfum placut struguri combinat cu tot soiul de legume coapte, zeci de kilograme de zacusca, gemuri... Frunzele castanilor din parc inca se tin cu codita de ram desi probabil ca in scurt timp vor pluti in aer, cu o alta culoare la "fata", se vor aseza printre dale si adunate in gramezi, vor crea locul perfect pentru aterizarea artistica a copiilor cu ghiozdan in spate, ce se arunca, aproape lacomi, in ele.
Ceea ce e mai putin placut e ca in ultimele zile doar ploua. Ploua marunt si rece. De curand am aflat ca mai ploua si altfel... cum? Ploua cu festivaluri. Si nu asa... oricum... ci ploua cu doua.
Iata ca in luna octombrie se organizeaza doua festivaluri de folk (dintr-o lovitura).

Sa vedem despre ce e vorba, in ordine cronologica:

Primul, din 10-11 octombrie, este la Ploiesti unde are loc cea de-a IX-a editie a "Festivalului Castanilor" - In memoriam Gabi Dobre, manifestare cultural-artistica de amploare care se adreseaza grupurilor si interpretilor individuali de muzica folk din tara si care isi propune incurajarea si promovarea tinerelor talente. Recitaluri: Victor Socaciu, Mircea Baniciu, Daniel Iancu, Maria Magdalena Dănăilă (castigatoarea editiei trecute a festivalului). Mai multe amanunte gasiti pe Folkblog - blogorevista folkului romanesc. [click aici]

Al doilea, este pe data de 16 - 17 octombrie 2008. Asociaţia „Libris Cultural” va organiza la Opera Braşov, cea de-a doua ediţie a festivalului "Corona Folk Festival". Recitaluri: Silvan Stâncel, Heidi şi Zac Schmidt (S.U.A.), Ada Milea, Nicu Alifantis (prima seara) si Grupul Partaj (Tatiana Stepa şi Magda Puşcaş), Augustin Frăţilă, Zoia Alecu, Vasile Şeicaru (a doua seara). Mai multe informatii gasiti pe site-ul asociatiei, Libris Cultural. [click aici]

Recitalurile sunt frumoase, premiile sunt si mai frumoase, asa ca, nu mai stati posomorati sa va uitati cum ploua gri, luati chitara, nu uitati buna dispozitie si biletul de tren si vedeti ce-i cu festivalurile astea (ca merita)!!

Ceea ce voiam eu sa spun mai sus plus vremea plus muzica... este conturat cel mai bine in videlclipul de mai jos (inca o mica mentiune si va las sa dati play - daca s-ar canta asa un folk si la noi in tara...).
Brandi Carlile - What Can I Say

2 comentarii:

Anonim spunea...

fain site-ul tau(si fender-ul). :)

Tea spunea...

multumax! daca-ti place, te poftesc!