marți, 19 august 2008

Aur Olimpic la Aspect

Intr-o seara, pe terasa in Piata Cetatii... stateam si savuram o bere Ciuc, rece... Povesteam despre tot felul de chestii si desi eram concentrata pe ideea despre care discutam, dintr-o data s-a rupt firul si incepeam sa aud din ce in ce mai incet ceea ce se discuta in jurul meu (parca cineva dadea volumul tot mai incet la telecomanda), asta din cauza la ce urmeaza sa vedeti mai jos.






























Imi pare foarte rau, dar nu ma pot abtine.
Cateva cuvinte...
- esti ceea ce mananci
- esti in pas cu moda, chiar putina extravaganta
- sanatatea pe ultimul loc (daca exista acel loc)
- nepasatoare... sfidand
- hai no... ce naiba
Sa-mi fie cu iertare, inca o data.

Traim in vremurile in care unii nu mai stiu ce sa faca sa slabeasca, si altii nu mai stiu ce sa faca.
Nu am nimic cu cei supraponderali (ca sa nu le zic obezi), dar exista o limita. Citeam un blog zilele trecute, despre respectul de sine. Cred ca aici se potriveste acel blog.
Daca nu-ti pasa cum arati, macar de sanatate preocupa-te... Daca nici de asta nu poti, atunci nu ezita sa-mi scrii email si sa te programezi la cabinetul meu (e in interesul meu, desi nu poti zice ca nu te-am prevenit).

Sa nu indraznim sa mai zicem ceva de americani, cat de "bine hraniti" sunt. Aspiram si noi la podium (si-asa au o gramada de medalii in saculetul de la olimpiada), daca la gimnastica n-am reusit macar acum, la ultima proba. Hai sa furajam, hai sa devoram sanatosul junk-food. Ce, numai americanii sa fie campioni? Sa-i depasim si noi cu ceva, ce ... numa' ei sa fie cei mai tari? Si noi stim sa culegem kg. Macar aici n-au cum sa fure chinezii... (nici cu varsta, nici cu inaltime, nici cu note, nici macar cu dopping).

Sa revin totusi la noi in tara; ma uitam peste niste formulare de evaluare a starii de sanatate si ce gasesc...? toti romanii zic ca mananca sanatos, multe salate, fructe, fibre si nimeni nu consuma grasimi (ma rog, aproape nimeni), asa ca pe langa toate astea mai suntem si sinceri.
E pentru ultima data cand imi cer scuze (nu de alta, dar se termina post-ul).
Orice asemanare cu realitatea este pur intamplatoare.
PS: nu e nici pre nici post sarcina.

12 comentarii:

Anonim spunea...

tu draga,

oare fata nu are CU GLANDA?:(( :(( :((

Tea spunea...

s-ar putea, ce-i drept mi-a fost rusine sa ma duc sa-i cer analizele si in plus... cu care glanda? :P
sa fie... sanatoasa!

Anonim spunea...

deci tu, cand una zice ca are "cu glanda" e clar:))
tiroida, draga, desi stiu ca nu asteptai un raspuns:))

p.s. iti urasc "verificarea cuvintelor". JUR:))

Tea spunea...

ups, avalansa. fug repede si chem saint-bernardu' la tine.

Anonim spunea...

De data asta ai fost chiar rautacioasa... cam asa gindeste o termita care vede in jungla un elefant, fiecare e cu treaba lui de fapt...e loc pentru fiecare, e ca si cum o chitara ar incepe sa comenteze despre cit de nashpa e un contrabas, si ca ce corzi groase are si ca ce sunete aiurea scoate, pofta buna la masa !

Tea spunea...

stiu ca am fost rautacioasa, mi-am cerut scuze de 3 ori pentru asta, in timp ce scriam. problema care se discuta este, cat de sanatosi vrem sa fim?

Tea spunea...

...a se citi printre randuri/ganduri

Tea spunea...

Dodo vrea sa organizeze "Maratonul Supraponderalilor" la 100 de km. Bravo!

Anonim spunea...

Mie imi place cum le-ai pus benzile negre la ochi in primele doua imagini, si imaginea cu soricelul ;))

Tea spunea...

m-am gandit sa cenzurez si soricelu' dar m-am gandit ca... el ce vine are?

Dan spunea...

Mai nou, de când e musai să vorbeşti "politic corect", că dacă nu e bai mare, termenul potrivit ar fi "weightly-challenged", nu gras, nu obez, nu nimic.
Tot legat de cum percepe românul chestia asta, vă spun că am un câine de vânătoare (Sety - o găsiţi pe blogul meu), o combinaţie de golden retreiver şi setter irlandez; ideea e că aşa un câine arată puţin mai filiform decât majoritatea raselor, dat fiind că e făcut pentru băgatul prin tufe şi hăţişuri după vânatul mic, păsări şi alea alea. Să vedeţi cu câtă "compasiune" şi milă se uită lumea la el şi după aia la mine... unii mai şi spun... vaaaai, da ce slab e câinele ăsta... nu îi daţi de mâncare? Ce să le mai spui unor asemenea oameni...? Că prietenul patruped ştie că mâncarea lui e scumpă, 15 lei/kg şi atunci mănâncă mai econom...:)) De obicei, le răspund sec că, spre deosebire de animalele cu 2 picioare care se cred muult mai inteligente, câinele ăsta nu are nevoie şi nu trebuie să fie gras, obez şi îmbuibat până la epuizare, să nu mai poată nici umbla...
Eu zic că în Românica noastră va mai curge multă apă pe Dunăre, Târnave sau Crişuri până ce românilor li se va putea schimba felul de a gândi şi mai ales de a mânca, cum zice neamţu'... gesund und geschmack... adecă şi sănătos şi gustos.
Mi-am adus aminte de o melodie faină pe tema asta cu îmbuibarea (mai ales de sărbători) la români, melodie a Adei Milea... cunoscătorii ştiu :D

Tea spunea...

exact. ceea ce este destul de rau este ca totul porneste de cand suntem mici mici mici - adica nou nascut. cand vin neamurile sa-ti vada copilasul se uita la el "vai ce frumos si plinut e", "mananca bine, frumosul". De ce se asociaza nou nascut cu grasut? De ce de cand suntem mici trebuie sa fim indopati, ca sa fim frumosi? Dar ca la 12 ani ai 1.60 si 55 de kg? La sanatatea copilasului nu ne gandim, macar asa un pic. Sau ne reintoarcem spre picturile rubensiene...