joi, 21 august 2008

La umbra nucului batran

Cluj-Napoca, 1 iulie 2007














Sunt in statie la Regionala, ora 18:21, in asteptarea unui mijloc de transport in comun, caldura infernala, bineinteles plin de sapaturi, nisip, pietris si foarte mult praf. Toata lumea e disperata in cautarea unui petec de umbra...
Dar vai...incredibil...?!?! supriza!!! Iata cum se intalta o cabina telefonica falnica, de plastic galben, cu geamurile sparte, dar un cadru GROOS si sanatos, numai bun pentru umbra. Si-atunci s-a format, incetul cu incetul... COADA. Exact, lumea a inceput frumos sa se aseze, rand pe rand la coada la umbra. Toti, stau ca biscuitii in dunga, in "diagonala" de umbra care incetul cu incetul devine tot mai ingusta. Trec cateva minute si incepe sa se auda "mergeti mai incolo doamna, ce vreti, sa ma impingeti din umbra?". Si uite-asa... stand si eu cuminte cu picioarele in sandale, pana la calcaie in nisip... vad cum vine un 30 (autobuz) si ma gandesc daca sa urc in el... sau sa o iau frumos pe jos... ca, doar n-am nevoie de umbra.


Cluj Napoca, 20 iunie 2008














La umbra nucului batran - RELOADED
Dupa aproape un an, asist la un "deja vu". Daca ma gandesc bine... sunt aceeasi oameni incruntati si atat de "stapani" pe locul lor la umbra... Sigur, locatia e putin diferita - acum e in statie pe Memorandumului, iar cabina s-a transformat in pom (totusi, e mai natural...nu?)


Divertis - Despre prostie

Niciun comentariu: