miercuri, 15 octombrie 2008

muzica de dimineata

Fara prea multe povesti, mi-am adus aminte de piesa She's So High, de la Tal Bachman. Nu mai stiu unde si in ce imprejurari am ascultat-o ultima data, dar stiu sigur ca a fost acum multa vreme. Nu e cea mai buna piesa din lume, nici nu e preferata mea, dar nici nu pot sa spun ca suna rau. Adica, dimineata, cand nu prea ai chef de mare lucru in timp ce bei cafea... poti sa asculti melodia asta si sa te simti ceva mai bine. Sau hai, in masina, in drum spre serviciu.
Tal Bachman nu a avut de punctat foarte multe in muzica. E una din formatiile acelea "one hit band", adica au o piesa buna, un hit, dupa care probabil ca nu mai auzi niciodata de ei. Imi vin acum in minte o gramada de asemenea formatii, dar despre asta intr-un alt post. Tal Bachman e canadian si a ajuns pe locul #1 in topuri in 1999 cu piesa "She's So High" dupa care nu s-a mai intamplat nimic foarte important. Are lansate 2 albume. Gata, v-am promis piesa.

7 comentarii:

Anonim spunea...

De cele mai multe ori "one hit band" nu inseamna neaparat ca au doar o piesa buna. Defapt hit-ul acela este foarte diferit(prin genul piesei nu prin calitate) de restul pieselor de pe album si sare foarte tare in evidenta iar ca urmare, formatia se va identifica cu acea piesa.De exemplu cand spui: Faith No More...direct te gandesti la Easy. Care defapt e cea mai nereprezentativa piesa a lor si sigur nu cea mai buna...pe deasupra e si cover.

Tea spunea...

Poate avea mai multe intelesuri. Ai dreptate dar nu intru totul. In sensul ca exista formatii care au lansat o piesa, care devine hit dupa care mai lanseaza inca 3 albume cu piese la fel ca si hit-ul si te plictisesti deja dupa a doua sau a treia piesa de pe album. Sau, aici poate interveni si notiunea de comercial. Vrem sa scoatem piese bune sau piese "bune"? Cu totii stim ca ceea ce e bun nu se vinde neaparat bine. Asa ca sunt multe formatii care au vazut ca nu reusesc sa razbeasca prin muzica lor si-atunci au facut un compromis ca sa ajunga la rangul "discuri multe vandute". Asa putem continua. Daca are cineva, ceva de adagut. Astept bucuroasa!

Anonim spunea...

Pentru mine one hit band inseamna ceva mult mai simplu... O formatie care scoate o piesa care prinde foarte bine la public si mai mult nu mai auzi de ei. Parerea mea...

Tea spunea...

E comercial sau nu e comercial ceea ce prinde bine la public? Sau, la care public te referi? Care public face topul? Hehehehe

Anonim spunea...

Nu conteaza care... ala care cumpara ;))

Anonim spunea...

No, dimineata la mine musai musai piese vesele, desigur.

Asa, si acu cateva zile gagicu-meu a scos (God knows de unde!!!) un CD cu Stevie Wonder si l-am ascultat la cafea asa, in fundal.

Ma, atata de fain a mers de numa'... desi Stevie Wonder, bietu', is not one of my favourites defel.

In topul diminetii a fost "Isn't she lovely?" :)

Tea spunea...

Si niki a sarit deja cu o piesa pentru "muzica de dimineata". De ce nu? O sa fie si "Isn't she lovely?", daca nu toata viata, macar diminetile sa ni le facem mai faine.
(asta spun in timp vad la Dora statusul "o zi frumoasa si senina ca zambetul unui retardat"). Zambiti, va rog!