joi, 3 iulie 2008

Kaki King


Sunt foarte multe feluri de acordaje pe chitara (in D, in G, in C, etc.) si sunt si mai multe stiluri de a canta la chitara (fingerpicking, slide, slap, solo-uri, tapping... si cate si mai cate) si cu toate astea Kaki King are un stil cu totul si cu totul original de a canta pe chitara, combina mai multe stiluri, iar temele muzicale psihedelice, te teleporteaza usor, fara sa-ti dai seama, chiar parca plutind, spre o stare transcedentala.
Katherine Elizabeth King, nascuta in 24 august, 1979 este din Atlanta, Georgia are o afinitate pentru chitare inca de cand era mica, isi urmeaza pasiunea, iar in 2003 lanseaza primul ei album "Everybody Loves You", apoi in 2004, cel de-al doilea "Legs To Make Us Longer", in 2006 "Until We Feel Red" si in 2008 "Dreaming Of A Revenge".
Bineinteles, Kaki nu se rezuma doar la chitare (apropo chitarele pe care canta sunt electrice, acustice si lap-steel si bas) ci canta si la tobe, keyboards si chiar si cu vocea... care e una suava, as zice, si care se potriveste de minune pe o muzica aproape meditativa.
Combinatia ei preferata este fret-tapping si loop-uri, folosind multiple procesoare (toate in acelasi timp... si mai face si live toate lucrurile astea). Stilul galopant al degetelor, pe grif, cateodata agresiv dar si sensibil, aproape ca te ameteste, uneori nestiind daca e percutie sau solo pe chitara... te hipnotizeaza...
Daca inainte ma opuneam vehement invatatului si ascultarii muzicii in acelasi timp (sigur, nu-i condamn pe cei care o fac, doar ca eu eram mult mai atenta la ce solo e pe chitara, la percutie, la pianul discret sau la versurile - in special refrenul - si mai putin la insuficienta cardiaca sau la pemfigus bulos) Kaki a reusit sa intre asa bine sub pielea mea incat daca o ascult in timp ce invat ma detasez complet de ceea ce e in jur si sa ma concentrez doar la ce am in fata; asta am observat cand eram odata pe tren si invatam - mi-am zis "hai sa vedem... ca e prea relaxanta muzica asta" si-asa s-au dus 3 albume si-un subiect de Harrison (pentru rezidentiat) pe nesimtite.
Asa ca, daca simti ca te enerveaza tot in jur si te-ai saturat de toate, iti recomand sa asculti doar 2 melodii de pe oricare dintre albumele ei... si-ti garantez daca nu relaxare absoluta, macar un somn cat se poate de linistit.
Daca as fi sa fac un poll cu originalitate in muzica, atunci as vota la ce spune si artista: “Ultimately, I’d rather be known as like, ‘Oh yeah, that sounds like Kaki King’, rather than ‘Oh, she’s pretty good for a girl.’
Pentru a asculta mai multe piese, da un click aici.



4 comentarii:

Anonim spunea...

faina combinatia de negru pe alb. unii spun ca e deranjanta, dar l;a cate site-uri albe sunt... superba piesa, kaki mood indeed, nu e prea intruziva, poti invata sau citi pe tipa asta!

Anonim spunea...

ups, pardon! de alb pe negru...

Tea spunea...

hehehe...
asta voiam sa spun si eu, te deconecteaza, poti citi, poti povesti, poti dormi, poti face chestii personale, poti orice... te duce... acolo (unde trebuie).

Anonim spunea...

indeed...teodora?